Graviola

Graviola je biljka iz prašume Amazona koju lokalni stanovnici već vekovima koriste u lečenju astme, problema sa jetrom, artritisa, bolesti srca. Zbog njene delotvornosti nazivaju je “čudotvornom biljkom”.

Ova biljka je novi “hit” prirodne medicine i vest o njoj se širi brzinom munje. Graviola je najpoznatija po delovanju na ćelije raka. Prema procenama nekih stručnjaka, graviola selektivno ubija ćelije raka i do 10.000 je jača od lekova za hemoterapiju.

U lečenju karcinoma graviola deluje na više nivoa:

–    uništava ćelije raka i ne postoje nuspojave
–    štiti imunološki sistem
–    pomaže u sprečavanju smrtonosnih infekcija
–    uspostavlja normalan rad organa

Prema laboratorijskim testovima jednog američkog proizvođača lekova, ekstrakt biljke graviole ubija maligne ćelije 12 vrsta karcinoma.

Među njima su karcinom debelog creva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

Spojevi stabla graviole i do 10.000 su jači od adriamicina koji se obično koristi u hemoterapiji. Za razliku od konvencionalnih lekova, graviola ne šteti zdravim ćelijama, a efikasno ubija ćelije karcinoma.
Osim toga što deluje na rak, graviola ima i druga lekovita dejstva – deluje protiv bakterija, gljivica i parazita, reguliše krvni pritisak i pomaže kod stresa, depresije i živčanih poremećaja.

Graviola (Annona muricata) je zimzelena biljka poreklom iz Srednje i Južne Amerike. Danas raste u Meksiku, na Karibima, Kolumbiji, Peruu i Venecueli. Moguće ju je naći u Africite i jugoistočnoj Aziji.

Graviola živi u područjima visoke vlage u kojima su zime relativno tople jer ova biljka ne podnosi temperature ispod 5 stepeni.

Graviola ima slatkast ukusa kojeg upoređuju s kombinacijom ananasa i jagoda s kremastom notom koja podseća na kokos ili bananu. Plod graviole možete jesti u sirovom obliku ili od njega možete praviti sok.

U našoj prodavnici možete naći graviolu u prahu,u pakovanju od 300 gr.