Whey Protein 48%

Napomena:Koriste ga sportisti, naročito u sportovima snage (zbog povećanja mišićne mase), ali i rekreativci. Rekovalescenti (osobe iscrpljeni teškom bolešću ili nakon operativnih zahvata), deca u razvoju i osetljive kategorije stanovništva. Koristi se kao dopuna u lečenju muškog steriliteta u cilju povećanja broja i pokretljivosti spermatozoida. Kod svake situacije koja zahteva brzu i relativno konformnu nadoknadu proteina, vitamina i minerala npr. razne elementarne nepogode, humanitarne katastrofe, nedostatak hrane isl. U industriji, gde se posao obavlja u teškim uslovima i u prisustvu velike količine toksičnih materija:
Dejstvo:
48gr proteina je idealna količina proteina koju čovek treba da unese u organizam u toku dana, uz normalnu ishranu, naročito ako je u stanju pojačane fizičke aktivnosti.
100gr Natural Twist Protein48 sadrži 48,33g prirodnih proteina surutke,koncentrata surutkinih proteina WPC(whey protein concentrat) i pivskog kvasca kao izvora animalnih i biljnih proteina.
Ostali sastojci su ugljeni hidrati, minerali i vitamini izbalansirani tako da u organizmu ne izazovu nikakav metabolički poremećaj.
Pored proteina i ugljenih hidrata odličan je izvor vitamina i minerala, a masti u maloj količini.
Ovakav sastav čini Natural Twist Protein48 idealnim dodatkom u ishrani jer obezbeđuje sve potrebne makronutrijente relativno niske energetske vrednosti koja iznosi tačno 357,32 kCal u 100 gr (dnevne potrebe čoveka su 1200 kCal). Ovo govori u prilog tome da se mišićna masa povećava bez stvaranja masnih naslaga, opterećenja jetre i celokupnog crevnog trakta. Pored toga, ovaj oblik (praškast) idealan je za varenje, resorpciju i ne izaziva nikakve štetne procese truljenja u crevima.
Proizvod sadrži visok nivo esencijalnih aminokiselina, naročito L-arginina koji je bitan za pokretljivost sprematozoida i spermatogenezu.
Način upotrebe:
Za sve slučajeve: 1 do 3x dnevno po jedna doza = 20g = 1 puna supena kašika osim za jake treninge, u zavisnosti od fizičkog opterećenja i jačine treninga, a najbolje nakon treninga, posle redovnog obroka ili drugačije prema izboru ili nalogu stručnog lica. Za sterilitet zavisno od stepena oboljenja 1 do 4 puta dnevno.
Saveti za spravljanje napitka:
Najbolje je napraviti ga u šejkeru ili blenderu zbog bržeg rastvaranja komponenti, ali i običnim mešanjem u čaši. Može se rastvoriti u 2 dl hladne ili mlake vode, soku, kao dadatak milk-šejku ili bilo kom napitku po sopstvenom ukusu.
Neželjena dejstva:
Nema u propisanim dozama.
Napomena:Protein 48 je narocito pogodan za decu i mlade u razvoju i koji se bave sportom
Način čuvanja:
Suvo mesto bez direktnog izlaganja svetlosti.

Nutritivne vrednosti u 100g gotovog proizvoda:
Proteini 48,33g,Masti 3,08g,Ugljeni hidrati 34,07g,energetska vrednost 357,32kCal/1493kJ