Antidijabet čaj

U narodu poznata kao šećerna bolest, predstavlja jedno stanje koje se odlikuje stalnim povećanjem koncentracije šećera u krvi bolesnika (hiperglikemija), uz istovremeni poremećaj masti i belančevina. To se dešava zbog smanjenja ili potpunog prestanka lučenja hormona insulin ili zbog sniženja osetljivosti jetre, mišićnog i masnog tkiva na dejstvo insulina.Insulin je najvažniji hormon za kontrolu i održavanje stabilnih nivoa šećera i glikoze u krvi u rasponu od 3,6 do 5,5 mmol/l. Glavni problem u dijabetesu supotrošnja glukoze i kontrola glikemije. Pošto glikoza iz krvi ne može da uđe u ćelije, povećava se njena koncentracija u krvi i smanjuje mogućnost “sagorevanja” šećera u ćelijama, što dovodi do poremećaja u prometu belančevina i masti. Ovaj poremećaj prouzrokuje određene tegobe kod bolesnika, odnosno simptome dijabetesa.Početak šećerne bolesti, dijabetesa, obično nastaje naglo, ponekad i dramatično u toku nekoliko časova, a simptomi dijabetesa koji se manifestuju su:

  • Izražena žeđ
  • Pojačano mokrenje
  • Stanje iscrpljenosti
  • Veoma izražena glad
  • Gubitak telesne težine (iako je često apetit povećan)
  • Brzo zamaranje i opšta slabost
U lečenju dijabetesa tipa I i II koriste se insulin i tablete (oralni antidijabetici) koje se primenjuju uz dijetu i fizičku aktivnost. Dijeta predstavlja osnovnu meru u lečenju dijabetesa. Prilagođava se individualno i sprovodi trajno kod svih bolesnika.Kao pomoćno sredstvo se savetuje korišćenje lekovitog bilja i adekvatna fizička aktivnost.
Antidijabet plus kao biljni preparat se pokazao kao izuzetno efikasan kod smanjenja (snižavanje) šećera u krvi, za lečenje dijabetesa, odnosno šećerne bolesti, a takođe i holesterola i triglicerida.Čajna mešavina se sastoji od 11 biljaka koje imaju tzv. “sinergijsko delovanje”, tj. iako neki sastojci čaja sami za sebe nemaju antidijabetičko delovanje, kao celina efikasno snižavaju nivo šećera u krvi.Antidijabet plus je prirodni čaj sastavljen od 11 dobro izbalansiranih biljaka čija upotreba ima za posledicuregulisanje šećera u krvi, a samim tim dovodi i do manje upotrebe tableta ili njihovog potpunog ukidanja.
Kod insulin zavisnih dijabetičara (dijabetes Tip 1) dolazi takođe do regulisanja šećera u krvi, a time i do smanjenja doza insulina, a u nekoliko slučajeva, možemo se i time pohvaliti, korisnici našeg čaja su uspešno vraćeni sa insulina na tablete, što je zaista veliki uspeh.