Astragalus

 

Astragalus (Astragalus membranaceus), Huang Qi ( kineski naziv ) se koristi vekovima u kineskoj tradicionalnoj medicini za opštu stimulaciju i uravnoteženje fizioloških funkcija i kao izuzetno mocno sredstvo za jacanje tela protiv raznih bolesti.

 

Astragalus vodi poreklo iz severne Kine. Deo biljke koji se koristi u medicinske svrhe je cetiri do sedam godina star suvi koren. Postoje mnoge vrsta vitamina i lekovitog bilja koje mogu da obezbede jacanje i normalno funkcionisanje imunološkog sistema a Astragalus je najbolji od njih.

 

Astragalus je bogat Selenom, antioksidansom koji se koristi kao zaštita i podrška imunom sistemu za prevenciju gripe i prehlade i respiratornih infekcija
Astragalus pomaže boljem funcionisanju srcacih funcija pa se stoga preporucuje srcanim bolesnicima a dokazano snižava krvni pritisak. Takode, Astragalus štiti organizam od toksicnog dejstva lekova.

Prema kineskim istraživanjima, Astragalus se preporucuje za zaštitu organizma od štetnosti anti-kancer sintetickih lekova te za poboljšanje ukupnog imuniteta pacijenta a koristi se kao redovan dodatak tretmanima protiv raka.

 

Astragalus je izuzetno delotvoran u borbi protiv alergija

 

Tradicionalni nacin pripreme u Aziji korena Astragalusa je kuvanjem u supi ili pripremanjem caja a kineski herbalisti ga preporucuju da se koristi kao izuzetno efikasno sredstvo za podizanje imunog sistema.