Intenzivni program detoksikacije i oporavka organizma

Sve proizvode možete naći u prodavnici zdrave hrane “Vanila Plus”!

1. GLINA ZA PIĆE
2. ULJNI EKSTRAKT-DETOX lekovitog bilja, koštičvog voća i sušenog povrća
3. DENTAL ULJE
4. Kary začin
5. Vitamin C
6. TERMOGLINA
7. KUPKO glina gel sa kupanje u kadi
8. PASTA ZA ZUBE na bazi gline
9. GLINA PROTIV CELULITA I SPOLJNO MAZANJE TELA (jetre, kičme, nogu i td.). Dobroćudne bakterije se konzumiraju preko probiotičkog jogurta ili probiotičkih kapsula.

POSTUPAK
GLINA ZA PIĆE
Uveče potopiti kiafenu kašičicu gline u čaši vode. Ujutru pre obroka prvih 5 – 7 dana piti samo vodu. Ostatak gline se baca. Sledećih dana piti vodu i glinu koju pre ispijanja prethodno promešamo kašičicom. Glinu treba piti ukupno 60 dana bez pauze. Za dalje korišćenje može se u litar vode potopiti pet kašičica gline i ostaviti na suncu četiri do pet sati da se glina aktivira. Posle toga flašu ostaviti na hladno i tamno mesto. Nadalje svakog jutra naštinu promućkati flašu, sipati u čašu 2 decilitra gline i popiti. Preporučljivo je da se odmah posle gline popije još malo vode. Time se ispira usna duplja od zaostalih čestica gline.
Nakon toga koristiti:
DENTAL ULJE Kafenu kašičicu dental ulja mućkati u ustima 5 do 20 minuta odmah po ustajanju. Potom oprati zube pastom na bazi gline. Tradicionalna metoda čišćenja organizma mućkanjem biljnih ulja (sa esktraktima lekovitog bilja) je jedna od kompatibilnih metoda integralnom konceptu čišćenja organizma. Način čišćenja se zasniva na sposobnosti pljuvačnih žlezdi da izdvajaju produkte razmene materije iz krvi. Količina krvi, koja protiče kroz njih nekoliko puta je veća pri mućkanju. Prolaskom kroz pljuvačne žlezde za vreme sisanja organizam se oslobađa patogenih mikroorganizama, toksina, viška kiselina i soli i isceljuje se. Bioaktivne komponente bilja difunduju u krv čisteći najsenzibilnije kapilare i venule. DENTAL ULJE se mućka u ustima 5-20 minuta, a onda se ispljuje. Za lo vreme dišemo na nos. Ukoliko imamo problema sa disanjem pre mućkanja DENTAL ULJA nozdrve namažemo ETERISAN INHALATOROM. Tokom mućkanja, ulje menja svoju viskoznost, ono se emulguje, postaje sve tečnije i belije. Ulje se posle toga ispljuje. Ovu terapiju primeniti dva puta dnevno ujutru pre pranja zuba i naveče pre spavanja (nakon toga oprati zube). Terapija kod klasičnog sistema detoksikacije može da traje 14 dana ill duže. U akutnim slučajevima zapaljenja grla može se koristiti više puta dnevno. Ovom metodom olakšavamo i ubrzavamo proces čišćenja organizma i uspostavljanje ravnoteže.

PASTA ZA ZUBE
Osvežavajuća aromatična ekološka pasta za zube uklanja zadah iz usta i daje prijatan ukus i miris. Polira i održava belinu zuba. Održava normalnu pH vrednost usne duplje. Izuzetno se pokazala kod upale desni, krvarenja, paradentoze. Otklanja zubni kamenac. Mogu je koristiti svi uzrasti.
UPOTREBA: Nakon mućkanja dental ulja suvom četkicom zahvatiti pastu (i to samo po površini) i prati zube bez naknadog kvašenja četkice vodom. Nakon pranja isprati vodom. U slučaju da su desni dosta osetljive može se posle zahvatanja paste nakvasiti četkica.
Ako ste već navikli na svoju zubnu pastu možete je obogatiti pastom na bazi gline. Ponekad na pola pranja zuba na četkicu možemo naneti nekoliko kapi troprocentnog medicinskog vodonik peroksida. Ovim se intenzivira beljenje zuba i postiže efekat jake dezinfekcije ustiju od mnogih patogena. Na prethodno opisan način naneti pastu na bazi gline a preko nje zubnu pastu zapremine zrna graška. Ovaj postupak možete koristiti i dok se ne naviknete na čistu glinu (postepeno smanjujućl penušavu pastu).
DORUČAK
Konzumirat najmanje 30minuta a može i 1 – 2 sata od pijenja gline i to:
U čašu ili neku posudu sipati 1 decilitra jogurta (sa probiotičkim bakterijama) (može se dodati i jedna ili pola kapsuie probiotika Lactobacilus acidophylus-a i Bifiduma – otvori se i pomeša sa jogurtom), u njega sipati kafenu kašičicu ULJNOG EKSTRAKTA, KARY začina na vrhu kafene kašičice, vitamina C 500 mg, seckani krastavac, šargarepu (obavezno), celer i dr. povrće može po želji, zatim dodati 2 supene kašike samlevenu mešavinu semena (SPREMANJE: U sirovom stanju blendirati ili samleti po 50 grama: brazilski orah i seme lana, a po 100gsusama, seme bundeve – golica i seme suncokreta – bez ljuske). Sadržaj dobro promešati – homogenizovati i pojesti za doručak. Nekada se može dodati malo morske soli.
U vreme pijenja gline isključiti proizvode na bazi belog šećera jer oni razvijaju u crevnoj flori patogene organizme. Pogotovu treba izbegavati svu hranu i napitke sa veštačkim bojama i veštačkim aromama. Svesti proizvode na bazi mesa, mleka, jaja, ribe na najmanju moguću meru, kako bi kombinacija gline, ulja za detoksikaciju i ostalih dodataka bila što efektivnija.
Takođe smanjiti upotrebu proizvoda na bazi kvasca (hleb, pecivo, pivo, sira, kaškavalj i dr.). Znatno redukovati meso, jaja i sira. Izbegavati sve vrste antibiotika, sem u slučaju jačih infekcija. Uljni ekstrakti lekovitog bilja u hladnopresovanom ulju sadrže omega tri masne kiseline, antocijane, selen, procijanidine, betakaroten, vitamin E, oligoelemente u sperzi sa ligandima, koji ublažavaju perforaciju creva, jačaju imunitet i eliminišu kandidu. U toku postupka detoksikacije koristiti hleb od integralnog brašna bez kvasca.
Integralno brašno sadrži: raženo, ječmeno, pšenično, kukuruzno i ovseno integralno brašno u istom odnosu (pomeša se po jedan kilogram pomenutih brašna ) i čuva u nekoj paprinatoj vreći (za brašno).
U vremenu ovog tretmana koristiti što više voća, sirovih sokova voća i povrća, integralni hleb, sa što više tečnosti. Ako koristite mineralne vode, kombinujte ih i više koristiti vode sa što manje natrijuma a što više magnezijuma.
ULJNI EKSTRAKT- DETOX sadrži esencijalne omega tri masne kiseline, bioflavonoide, fitosterole, piknogenole, beta karoten, vitamin E, PP, F i D. Uljni ekatrakt u sebi sadrži spektar minerala i oligoelemenata vezanih za ligande, koji se višestuko lakše asimiliraju u crevnoj flori u datoj kombinaciji. Glina i uljni ekstrakt u kombinaciji rešavaju niz problema u organizmu. Među njima treba izdvojiti višak holesterola i triglicerida, kandidu albicans, prostatu, posmenstrualni sindrom, hepatit, pad imuniteta, arterosklerozu, dijabetes, depresiju, hemoroide i dr. Uspostavljanjem normalne tnikroflore u tankom i debelom crevu, organizmu se stvaraju pozitivni uslovi za asimilaciju minerala, vitamina, antioksidanasa i esencijalnih masnih kiselina.KARY ZAČIN je mešavina začinskog i lekovitog bilja bogata, vitaminima, enzimima,
oligoelementima (vanadijum sulfatom, cinkom, hromom, bakrom, borom), selenom, esencijalnim masnim kiselinama i hormonima rasta.
VITAMIN C u ovoj kombinaciji ima dugotrajno dejstvo u organizmu, pogotovu je značajan da u kombinaciji sa glinom eliminiše višak žučnih kiselina iz debelog creva. Ova kombinacija pozitivno utiče na endokrilni sistem (sistem lučenja hormona, adrenalina, estogena, progesterona), uz jačanje membrana ćelija indirektno utiče na uspostavljanje normalne funkcije vitalnih organa (mozga, jetre, bubrega, tiroide, nabubrežne žlezde, prostate i sl.). Kombinacija gline sa uljnim ekstraktima ubrzava pretvaranje holesterola u krvi u žučne kiseline, i ubrzava njihovo izlučivanje iz organizma. Ova kombinacija sprečava reabsorpciju i ponovno pretvaranje žučnih kiselina u holesterol. Na taj način se u organizmu održava normalni odnos holesterola niske i holesterola visoke gustine, kao i neophodna koncentracija triglicerida. Čišćenjem organizma glinom i uljnim ekstraktom postižu se pozitivni efekti kod psorijeze i vitiliga uz odgovarajuću ishranu.
Uljni ekstrakt je kombinacija uljnih ekstrakata (nerafinisano – hladno ceđeno ulje) i to: kantarion, hajdučka trava, bokvica, sušena bundeva, sušena šargarepa, seme grožđa, šipurak, list peršuna, ren, mlad zelen plod oraha i dr. Posebno su u kombinaciji sa glinom i vitaminom C efikasni kod šećerne bolesti (dijabetes melitusa).
TERMOGLINA
Termoglinu koristiti kao osnovu za bilo koju termoterapiju. Preporučujemo nagrevanje svake večeri. Ona posle umora, postavljena umesto jastuka psihički opusta i uspavljuje. Kako veći deo naslaga-kamena u bubrezima, bešici i žučnoj kesi i krvnim sudovima (kalciniziranje sudova) nastaje noću kada je metabolizam na minimumu svojih funkcija, to je termoglina preporučljiva da se drži u toku spavanja. Toplota olakšava mokrenje, zbog čega se kod smetnji pri mokrenju preporučuje stavljanje termogiine ili primena kratkotalasne dijametrije u predelu mokraćne bešike. Ona se postavlja umesto jastuka ispod vrata, zatim ispod kičme, bočno za bubrege i žučnu kesu ili pak bešiku. Ovaj oblik termoterapije koristile su stare civilizacije. Termoglina podstiče cirkulaciju krvi lokalno tretiranog mesta. Primena toplote dovodi do širenja arteriola, kapilara i venula. Povećana je aktivna mreža kapilara. Ove promene su posledica indirektnog delovanja simpatičkog nervnog sistema. Reflektornim putem dolazi i do vazodilatacije u dubljim krvnim sudovima. Mobilizacija krvi iz unutrašnjih organa i krvnih depoa (jetra, slezina i subpapilarni venski pleksus) nastaje pri primeni opštih termoterapijskih procedura. Kod zglobova dolazi do pobuđivanja zgusnute sinovijalne tečnosti u cilju poboljšanja cirkulacije hranljivih materija kroz kapilare i ćelije. DAKLE TERMOGLINA INDIREKTNO PODSTIČE ČIŠĆENJE I OPORAVAK ORGANIZMA.
KUPKO
Kupko je glina u obliku gela pripremljena specijalnom tehnologijom koja je veoma efikasna za uklanjanje potkožnih toksina, a istovremeno ne dozvoljava isušivanje kože. Jednom do dva puta nedeljno potopiti se u kadi. Kupkom i so se sipaju u kadu temperature vode 38-39°C u kojoj treba da ostanemo 30-40 minuta, sa kratkim prekidima ako nam je to potrebno. Ona je urađena u obliku emulzije, jer sadrži uljne ekstrakte nevena, kamilice, sušene šargarepe, šipurka i dr. U kadu se pored kupka (5OOml) stavi i 1 kg kuhinjske soli, tako da voda, glina i uljni ekstrakti bilja imaju efekat detoksikatora organizma bez isušivanja kože. Koža posle kupanja ima blago mastan izgled. Ovom kombincjiom voda u kadi povećava svoju konduktivnost što intenzivira efekat detoksikacije. Srčani bolesnici i asmatičari se mogu potapati u kadi sa nešto nižom temperaturom vode od 38°C.
Uveče kupka u toploj vodi, u vodi sa dodatkom gline i soli podstiče razmenu materija, krvotok, varenje, smiruje od dnevnih stresova, osvežava kožu.
U knjizi W. Hoffmana »Energijom do ozdravljenja« i svojim istraživanjima, Hoffman je otkrio da glina velike čistoće korišćena pri kupanju može zaista izvući otrovne hemikalije kroz pore kože.

Posle mnogih eksperimenata on je zaključio da se optimalni rezultati dobijaju potapanjem tela u kadu sa vrlo toplom vodom pomeanšom sa glinom visoke čistoće 30 minuta.
Poznato je da ekstremne količine gline pri kupanju pomažu detksikaciju tela od nekoliko teških metala.